BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

MY FAVORITE SONG


Lyrics | Mizz Nina lyrics - What You Waiting For? lyrics
What You Waiting For- Mizz Nina ...

Sunday, March 15, 2009

Kesah Lawak Akowh

Kesah 1

Ada sorang makcik kelantan nih, dia mai HKL nak carik sedara dia eksiden.
Sampai kat HKL dia tanya la sorang nurse kat situ… dalam loghat kelantan la
“nak tupe tanyo, mana dio wad kecemase”
Nurse tu selamba jer jawab… .
“wad kencing masam takde… .wad kencing manis ader la”… .

Kesah 2

Salah sebuah katil di dalam bilik ICU sebuah hospitalternama kerap mengalami kejadian pelik.. Setiap pesakit yang ditempatkan disitu pasti akan meninggal pada satiap hari Jumaat pagi tanpa mengira umur, jantina atau tahap kesihatan mereka
Perkara ini sangat membingungkan para doktor… Lalu para doktor memutuskan untuk memantau katil tersebut… Apabila tiba hari Jumaat yang berikutnya… beberapa doktor bersiap sedia untuk mengenalpasti penyebab kepada kematian di katil tersebut yang mana pada ketika seorang pesakit lelaki muda sedang tidur… Beberapadok! tor memegang Yassin dan Quran sebagai persiapan menghalau makhluk halus..
Masa berputar… pukul 08:00am.. 08:30am sehinggajam 9.00 am… tiba-tiba… … Pintu bilik ICU itu terbuka… .Kemudian masuklah Makcik Bedah… . Seorang pekerja sambilan sebagai pencuci yang hanya bertugas setiap hari jumaat..
Masuk… mendekati katil keramat tersebut… dan terus mencabut… . soket elektrik untuk alat pernafasan bantuan agar dapat menghidupkan.. vacuum cleanernya…

Kesah 3

Ada seorang lelaki tua yang hobinya memelihara banyak burung. Pada suatu pagi, semua burung kesayangannya telah hilang. Merasa si pencuri sudah keterlaluan, lelaki tua itu pun membawa masalah ini di perjumpaan mingguan di kampungnya.
Lelaki tua : “Siapa disini yang ada burung?” Seluruh penduduk laki-laki segera berdiri. Menyedari kesilapannya dalam cara bertanya, lelaki itu menambah “bukan itu maksud saya”. Lalu di ajukan soalan yang lain… … . “maksud saya adalah, siapa yang pernah lihat burung?”
Maka seluruh penduduk wanita berdiri. kerana menyedari pertanyaannya masih tidak betul, maka dengan muka merah dia menyambung, “maaf, bukan itu maksud saya”. Sekali lagi dia cuba bertanya, “maksud saya adalah siapa yang pernah lihat burung yang bukan miliknya”? Separuh penduduk wan! ita berdiri.
Muka lelaki itu makin merah, dan juga makin gugup, segera berkata lagi, “maaf sekali lagi, bukan ke arah itu pertanyaan sa ya, maksud saya adalah, siapa yang pernah lihat burung saya?”
Lalu, Isteri lelaki itu pun pun berdiri… .

0 comments: